Galette met peer, gorgonzola, walnoot en rozemarijn.

Galette met peer en gorgonzola

Geef toe, het hoeft niet altijd zoet te zijn? Dat vind ik ook!

Ik maakte deze keer een simpele, maar o zo lekkere galette taart met peer, gorgonzola, walnoot en rozemarijn en afgewerkt met wat honing. Het zoete van de peer en honing in combinatie met de sterke smaak van de gorgonzola. Erg lekker!

Ingrediënten galette taart

  • 1 vel kant en klaar bladerdeeg
  • 2 peren
  • gorgonzola
  • enkele walnoten
  • versje rozemarijn
  • 1 ei
  • scheutje melk

We gaan aan de slag!

Beginnen doen we met de bodem van de taart. Rol het bladerdeeg uit en doorprik het volledige vel met de puntjes van een vork. Die gaatjes zorgen er voor dat het bladerdeeg niet extreem de lucht in gaat tijdens het bakken.

Snij de peren in fijne partjes en schik deze op de bladerdeeg bodem. Vervolgens schik je enkele stukjes kaas tussen de peertjes en werk je af met wat gehakte walnoten. Als laatste strooi je wat versje rozemarijn over de taart.

Plooi de randjes over zodat de peertjes deels verstopt zijn onder het bladerdeeg. Strijk de randen in met een losgeklop eitje met wat melk. Dit zorgt voor een mooi kleurtje bij het bakken.

Bak de galette zo’n 25 minuten op 180°C

Wanneer de galette taart klaar is kun je nog wat knapperige stukjes peer, blokjes gorgonzola (die heerlijk zachtjes wegsmelt op de taart…), verse rozemarijn en wat honing op de taart doen. Dit zorgt voor een leuke extra op de taart.

Smakelijk!

Galette met peer en gorgonzola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s