Appel – Pecan Loempia’s

Appel Pecan Loempia’s

Een lekker appeltaartje verwerkt in een loempia van filodeeg. Heerlijk met wat karamel en frisse knapperige appeltjes en wat nootjes als topping. Je kunt het opschrijven als een ideaal kerst dessert. De subtiele kaneelsmaak doet je al even wegdromen naar de komende feestdagen…

Ingrediënten

  • 2 grote rode appels
  • 4 EL licht bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • goeie snuif kaneel
  • filodeeg
  • 50gr pecan noten
  • 50gr gesmolten boter

We gaan aan de slag!

Schil de appels en snijdt deze in kleine blokjes. Meng de blokjes met de licht bruine en vanille suiker. Hak de pecan noten fijn en voeg deze toe bij de appels. Voeg het kaneelpoeder toe. De hoeveelheid kan je zelf kiezen. Ik deed er niet te veel in omdat ik het graag bij een subtiele smaak hield.

Laat in een klein pannetje de boter smelten.

Neem een vel filo deeg en strijk de randjes in met boter. Leg onderaan het deeg 2 eetlepels appelmengeling en rol het deeg loempia bewijs op. Zorg dat de sluiting van de loempia aan de onderkant ligt wanneer je hem gaat afbakken.

Herhaal dit tot alle appels opgebruikt zijn. Leg alle loempia’s op een met bakpapier bedekte bakplaat. Strijk de loempia’s nog een laatste keer in met een laagje boter. Strooi wat kaneel over de loempia’s.

Bak de appel pecan loempia’s zo’n 20 tal minuten op 200 graden Celsius.

Garneer de (liefst nog warme) loempia’s met nootjes, karamel en knapperige appeltjes.

Succes!

Appel Pecan Loempia’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s