Melo Cakes met dulche de leche

Ken je dat gevoel? Een pak melo cakes opentrekken met het idee één of misschien twee stuks te eten en voor je het weet is heel de pak op! Herkenbaar… Met dit recept hoef je helemaal geen pakken melo cakes meer te komen. Je kan ze gewoon lekker zelf maken!

Melo cake

Ingrediënten zandkoekjes

 • 150gr boter
 • 50gr vanille suiker
 • 100gr kristalsuiker
 • 1 vanillestok
 • 1 ei
 • 1 snuifje zout
 • 300gr bloem

Ingrediënten melo cakes

 • 250gr kristalsuiker
 • 100gr kristalsuiker
 • 100gr water
 • 150gr eiwit
 • 1 snuif zout
 • 4 blaadjes gelatine
 • +- 600gr chocolade

Ingrediënten Dulche de leche

 • 1 blik gecondenseerde melk

We gaan aan de slag!

Zandkoekjes

We starten met het maken van de zandkoekjes. Neem een mengkom en meng de malse boter met de vanille en kristalsuiker. Dit mag je even laten kloppen tot dat alle suiker mooi is opgenomen in de boter.

voeg het ei en het snuifje zout toe aan het beslag. Meng goe door elkaar tot het ei volledig is opgenomen. Schraap de vanillestok uit en voeg de zaadjes toe aan het beslag.

Voeg rustig aan de bloem toe en kneed het deeg tot een stevige bol.

Laat het beslag enkele uren opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit tot zo’n 0,7cm en steek rondjes uit die je vervolgens op de bakplaat legt. Bak de koekjes 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster

Dulche de leche

Neem een pot en vul deze met water om te koken. Verwijder het papier van het blik gecondenseerde melk en laat dit zo’n drie tal uur in een gesloten pot koken. Zorg er voor dat het blik constant mooi onder water staat.

Heel na drie uur het blik uit het kokend water en laat rustig afkoelen. De dulche de leche kan je een hele tijd bewaren in de koelkast.

Melo cake beslag

Neem de gelatine blaadjes en laat deze slap worden in een pot ijskoud water.

Weeg 150 gram eiwitten af en bewaar deze in een mengkom met een snuifje zout. Weeg 100 gram suiker af en zet aan de kant om later bij het eiwit te voegen.

Weeg 250gram suiker af en voeg het water toe. Laat de suiker smelten op een zacht vuur tot alle suikerkristallen verdwenen zijn. Ondertussen begin je het eiwit ook op te kloppen samen met de overige 100 gram suiker. Eens de suiker volledig gesmolten is kun je dit rustig bij de eiwitten gieten die aan het opkloppen zijn.

Knijp de gelatine blaadjes uit en laat deze oplossen in het nu nog warme eiwit met suiker.

Laat de eiwitten zo’n 10 tal minuten verder opkloppen zodat alles goed is afgekoeld. Voeg als laatste 2 eetlepels dulche de leche toe en meng nog eens goed door elkaar.

Neem de dulche de leche er bij en giet de karamel in een spuitzak. Spuit vervolgens kleine toefjes dulche de leche op de koekjes.

Verdeel het eiwitschuim in een spuitzak en spuit een flinke laag eiwit schuim op de koekjes met karamel. Laat dit zo’n half uurtje opstijven.

Afwerken van melo cakes

Laat 3/4 van de chocolade au bain marie smelten. Wanneer je de chocolade smelt is de temperatuur +- 45°C. Laat de chocolade eerst afkoelen tot 38°C vooraleer je de stukjes chocolade er in laat smelten. Door er de koude chocolade aan toe te voegen verlaag je de temperatuur terug naar 31 – 32°C. Dit is een ideale temperatuur om verder te werken aan de melo cakes.

Dompel een melo cake in de chocolade en laat deze opstijven op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Extra: Werk eventueel af met chocoladebolletjes, nootjes….

Succes!

Melo cake

Ik kreeg het recept van een goeie vriend, en bovenal een TOP patissier die prachtige creaties maakt met heel veel liefde voor het vak.

Give him some love! 😀

View this post on Instagram

| MERMAID ft. OREO

A post shared by JULES (@jules_pastry) on

2 gedachtes over “Melo Cakes met dulche de leche

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s