Gegrilde Paprika dip

Zin in een lekkere dip, maar niet veel tijd? In enkele minuten staat deze gegrilde paprika dip op tafel. Lekker met een stukje brood of knapperige broodstengels. Deze dip/pesto kun je ook gebruiken in warme pasta gerechten. De licht gerookte smaak is heerlijk in combinatie met basilicum en parmezaanse kaas.

Gegrilde paprika dip

Ingrediënten

  • 2 bokalen gegrilde paprika’s
  • 50gr pijnboompitten
  • 50gr cashew noten
  • 1 teentje look
  • 60gr parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • handje vol verse basilicum
  • goeie scheut olijfolie ( of olie uit bokaal bokaal paprika’s )
Gegrilde paprika’s van Boni (Colruyt)

Ik gebruikt de gegrilde paprika’s van Boni die je bij Colruyt kunt vinden. de paprika’s die ik deze keer gebruikte zijn zowel rode, gele als oranje paprika’s. Eerder maakte ik dip ook al met de gegrilde rode punt paprika’s van bij Albert Hein.

We gaan aan de slag!

We beginnen met het roosteren van de pijnboompitten en de cashewnoten in een droge pan. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken om de noten te kleuren. Kleur de noten tot ze een bruin kleurtje krijgen. Laat afkoelen.

Neem de keuken robot er bij en doe de gegrilde paprika’s, de notenmengeling, look, olie en peper en zout in de keukenrobot. Mix kort door elkaar. Voeg de basilicum en de parmezaanse kaas toe aan de paprika dip. Mix nog eens goed door elkaar.

Bewaar de dip/peso in een afgesloten potje. Dit kun je wel enkele dagen bewaren in de koelkast, Al denk ik dat het niet zo lang zal meegaan… 🙂

werk af met wat verse basilicum, nootjes, fijngesneden tomaatje… Het oog wil ook wat he?

Succes!

Gegrilde paprika dip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s