Limoen Cheesecake

Een heerlijk fris limoen taartje met een zoete en knapperige speculoosbodem. Afgewerkt met lekker zoet rood fruit. Een ideaal fris en fruitig zomers taartje. Heerlijk, toch? 

Limoen Cheesecake

Ingrediënten 

  • 250 gr speculoos koeken
  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 350 gr Philadelphia
  • 250 ml volle room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 limoenen
  • Rood fruit om af te werken

We gaan aan de slag! 

Om te beginnen starten we met het  maken van de taart bodem. De bodem bestaat uit een mengeling van fijngemalen speculoos koekjes en boter. Hak de hoekjes fijn met de keukenrobot en meng de 100 gr boter door het koekjes mengsel. Giet het mengsel voor de bodem in de ingevette springvorm en druk goed aan. Laat de bodem een half uurtjeopstijven in de koelkast.

Weeg 100 gr suiker af en klop deze op met 2 eierdooiers (eiwit bewaren!) tot een licht gele massa. Weeg 350 gr platte kaas af en meng deze voorzichtig onder het mengsel van de suiker en eierdooiers. Meng tot een vloeiende massa zonder stukjes.

Klop 250 ml room op. De room hoeft niethelemaal opgeklopt te worden tot slagroom. Yoghurt dikte is goed! Meng de opgeklopte room door het beslag. Klop de 2 eiwitten op en meng deze ook voorzichtig onder het beslag. Rasp de zeste van 1 limoen in het mengsel.

Leg 5 blaadjes gelatine te week in een potje ijskoud water. Wanneer de blaadjes helemaal slap zijn geworden ga je ze laten oplossen in het warme sap van een halve Limoen. Zorg er voor dat de gelatine blaadjes volledig zijn opgelost in het warme sap voor je deze onder het beslag mengt.

Klop de 2 eiwitten op en meng deze ook voorzichtig onder het beslag. Rasp de zeste van 1 limoen in het mengsel en meng nog 1 keer voorzichtig het beslag om.

Wanneer alle ingrediënten in het beslag zitten verwerkt mag je het beslag op de speculoosbodem gieten en laten opstijven in de koelkast. Doe dit voor zo’n 4 – 5 uur.

Werk de taart af met enkele schijfjes limoen en wat rood fruit.

Smakelijk!

Limoen Cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s