Framboos spiraal cheesecake

Zoals je misschien wel al hebt kunnen zien weet je dat het decoreren van taarten mijn “dada” is. Dit pareltje is één van mijn favorietjes!

Framboos spiraal cheesecake

We gaan aan de slag!

Ingrediënten

 • 250gr speculooskoeken
 • 100gr boter
 • 100gr suiker
 • 2 eitjes
 • 350gr Philadephia kaas
 • 250ml volle room
 • 5 blaadjes gelatine (beslag)
 • 2 blaadjes gelatine (toplaag)
 • 1 limoen
 • Frambozen voor in beslag
 • 200gr diepvriesframbozen (toplaag)

We starten met de bodem van de taart. Neem de speculoos koekjes er bij en maal deze fijn. Smelt de boter en meng deze door elkaar. Giet de speculoos boter mengeling in de reeds beklede springvorm (24 cm). Druk goed aan. Zet in de koelkast tot het cheesecake beslag klaar is.

Weeg 100 gram suiker af en klop deze op samen met het eigeel van 2 eitjes. Spaar de eiwitten voor later. Voeg de philadelphia kaas bij de suiker- ei mengeling. Meng goed tot alle suiker in de kaas is opgenomen. Neem een andere mengkom en klop de volle room op. Meng dit onder het cheesecake beslag. Voeg frambozen of ander rood fruit toe en meng goed zodat het fruit zich verdeeld in het beslag.

pers 1 limoen uit en warm deze op in een klein pannetje. Leg 5 blaadjes gelatine te week in ijskoud water. Wanneer de blaadjes slap geworden zijn los je die op in het warme limoensap. Voeg het sap met de opgeloste gelatine al roerend onder het kaas beslag.

Klop als laatst de 2 eiwitten op en spatel deze rustig onder het cheesecake beslag. Doe dit niet haastig anders klop je de lucht uit het beslag.

Stort het beslag in de springvorm en laat zo’n 4 a 5 uur opstijven in de koelkast.

Terwijl de cheesecake aan het opstijven is kun je de spiraalvorm maken. Weeg 200 gram frambozen af en laat deze ontdooien in een steelpannetje op het vuur. Wanneer ze ontdooit pureer je de frambozen en kies je er voor om de frambozen te zeven of de pitjes te behouden. Bij deze cheesecake heb ik de frambozen gezeefd.

Laat 2 blaadjes gelatine slap worden in ijskoud water. Wanneer ze slap geworden zijn mag je die laten oplossen in het warme water. Giet het frambozen sap in de vorm en zet de vorm voor en paar uur in de diepvries.

Ik gebruik de spiraal vorm van Silikomart. Heel handig!

Spiraalvorm van Silikomart

Als de cheesecake lang genoeg in de koelkast gestaan heeft en de spiraalvorm hard geworden is kun je beginnen aan de assemblage van de taart. Ontvorm de spiraal en leg deze in het midden van de taart. Versier de taart naar hartelust.

Succes!

Framboos spiraal cheesecake

2 gedachtes over “Framboos spiraal cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s