°Tiramisutaart°

43952144_10217814939592249_8517217372589785088_o.jpg

Tiramisu, maar dan in taartvorm!

 

Benodigdheden Tiramisutaart

  • 250 gr speculoos koekjes
  • 100 gr boter
  • 110 gr suiker
  • 2 eieren
  • 350 gr platte kaas
  • 250 ml volle room
  • 5 blaadjes gelatine
  • grote tas koffie
  • Scheutje amaretto
  • lange vinder koeken

 

We starten met het maken van de taartbodem. Weeg 250 gr speculoos koekjes af en maal deze fijn in de keukenrobot. Voeg 100 gr gesmolten boter toe en meng goed door elkaar. Vervolgens verspreid je de speculoos mengeling over de bodem van de springvorm.  Druk de bodem goed aan. Ik vind het persoonlijk het gemakkelijkst met de onderkant van een glas.  Besprenkel de bodem met een beetje koffie. ( De bodem mag zeker niet soppig worden.) Laat een half uurtje rusten in de koelkast.

Na de bodem gaan we verder met het beslag voor de tiramisu taart. Weeg 100 gram suiker af. Klop deze vervolgens met 2 ei gelen (eiwit bewaren) op tot een bleke ruban.  Voeg de 350 gr platte kaas toe aan de ruban en meng goed door elkaar.

Klop de 250 ml room op tot het net geen slagroom is. Voeg vervolgens de room toe aan het kaas beslag. Klop de 2 eiwitten op en voeg deze toe aan het beslag. Let op! Schep de eiwitten rustig onder het beslag. Ga niet te wild meer roeren in het beslag.

Als laatste stap voegen we de gelatine toe aan het beslag. Laat 5 blaadjes gelatine weken in ijskoud water. Wanneer deze zijn slap geworden mag je deze oplossen in een bodempje ( +- 2 eetlepels) lauwe koffie. Wanneer de koffie voldoende is afgekoeld roer je ze voorzichtig onder het taart beslag.

44077211_10217814940032260_933831554935816192_n.jpg

Haal de taartbodem uit de koelkast. Giet de helft van het taart beslag op de speculoosbodem. De andere helft houden we om de taart toe te dekken.

Neem het koffie met amaretto mengsel er bij en laat lange vingers weken in de mengeling. Leg vervolgens een laag lange vinders op het beslag. Ik bleef een beetje van de zijkantjes van de taart. Als deze volledig afgewerkt is zul je bij deze de  binnenkant niet zien.

Wanneer je de binnenste laag gelegd hebt mag je de taart toe dekken met de overschot van het taart beslag.

Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast.

Werk af met cacao poeder en gehakte nootjes.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: