°Cheesecake met Framboos°

 

 

 

Cheesecake met een bodem van Oreo koekjes en een topping van verse frambozencoulis. 

Benodigdheden Cheesecake

  • 250 gr Oreo koeken
  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 350 gr platte kaas
  • 250 ml volle room
  • 5 blaadjes gelatine

Om te beginnen starten we met het  maken van de taart bodem. De bodem bestaat uit een mengeling van fijngemalen Oreo koekjes en boter. Hak de hoekjes fijn met de keukenrobot en meng de 100 gr boter door het koekjes mengsel. Giet het mengsel voor de bodem in de ingevette springvorm en druk goed aan. Laat de bodem een half uurtje opstijven in de koelkast.

Weeg 100 gr suiker af en klop deze op met 2 eierdooiers (eiwit bewaren!)  tot een licht gele massa. Weeg 350 gr platte kaas af en meng deze voorzichtig onder het mengsel van de suiker en eierdooiers. Meng tot een vloeiende massa zonder stukjes.

Klop 250 ml room op. De room hoeft niet helemaal opgeklopt te worden tot slagroom. Yoghurt dikte is goed! Meng de opgeklopte room door het beslag. Klop de 2 eiwitten op en meng deze ook voorzichtig onder het beslag.

Leg 5 blaadjes gelatine te week in een potje ijskoud water. Wanneer de blaadjes helemaal slap zijn geworden kun je deze oplossen in een eetlepel met warm water. Zorg er voor dat de gelatine blaadjes volledig zijn opgelost in het warme water voor je deze onder het beslag mengt. (Laten oplossen in heel weinig warm water!)

Extra: Je kan de blaadjes ook laten oplossen in wat warm citroensap. Dit geeft een extra smaakje aan je beslag!

Wanneer je de gelatine onder het beslag gemend hebt is het beslag klaar en kan het op de Oreo boden gegoten worden. Zet de cheesecake zo’n +- 2 uur in de koelkast voor je de taart gaat afwerken.

 

Benodigdheden frambozen topping 

  • 250 gram frambozen (mogen diepvriesframbozen zijn)
  • Scheutje room
  • 4 blaadjes gelatine

Laat de 250 gram frambozen goed ontdooien vooraleer je ze gaat mixen tot een vloeibare massa. Voeg een scheutje room toe en mix goed.

Leg opnieuw 4 blaadjes gelatine te week in een kommetje ijskoud water. Wanneer de blaadjes volledig slap zijn geworden laat je deze smelten in enkele eetlepels van je frambozenmengsel die je een beetje hebt opgewarmd. Voeg het mengsel met de gelatine bij je frambozen beslag en meng goed.

Wanneer de cheesecake voldoende is opgesteven kun je voorzichtig de framboos topping op het beslag gieten en laten opstijven in de koelkast. +- 1uur laten opstijven.

Werk de taart af met wat rood fruit naar keuze.

 

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: